Enten takket være vår nylige livsstil med lavt vedlikehold eller i et forsøk på å spare tid og penger, har grått hår et øyeblikk.

Vi har blitt betinget til å tro at sølvtråder betyr at du er gammel, sier Lorraine Massey, frisør og forfatter av Sølvhår: En håndbok . Men med riktig pleie og vedlikehold kan grått hår være elegant, moderne og styrkende! Uansett hvor du faller på den omfavnende gråskalaen, fra å starte prosessen til helt grått, sikrer disse tipsene at du og håret ditt (uansett farge) ser så ungdommelig ut som mulig!

Hvis du vil maskere grå...

Mary Steenburgen

Mary SteenburgenGetty bilderSå du har bestemt deg for å ta skrittet fullt ut, men ønsker å dekke grå røtter og forvillede sølvfarger når de begynner å titte gjennom? Disse midlertidige rettelsene vil hjelpe deg å holde dem undercover - fri for fargestoffer.

    FOR Å SKJULLE FORTRYKKET SØLV:Selv om det kan virke som om midlertidig farge er den raskeste måten å maskere grått på kort sikt, har fargestoffet vanskelig for å holde seg til den grove og kompakte sammensetningen av grå tråder. Hva kan hjelpe: en hårsminke fylt med arganolje, som Mineral Fusion Grey Root Concealer ( Kjøp på Amazon, $13 ). Oljens fettsyrer myker opp hårets neglebånd, slik at fargepigmenter bedre kan absorbere og klamre seg til hårstråene, mens børsten og staven med to ende gjør det mulig å påføre dem målrettet på strie eller feilaktige gråtoner langs tinningene og hårfestet. Bare sveip over på grå, la tørke i 2 minutter, og børst deretter gjennom for å fordele jevnt. Det beste av alt er at det skylles lett ut med sjampo.FOR Å FYLLE UT EN GRÅNENDE DEL:Hvis du har tynt, rett hår, kan det å unngå en rett dellinje skjule den nylig sølvfargede stripen langs røttene dine, sier Massey. Bare krysse delen ved å flytte små deler av håret fra den ene siden til den andre langs dellinjen. For teksturert eller krøllete hår, ta tak i noen få bobbynåler nær fargen på det fargede håret ditt, og vev dem deretter gjennom røttene dine, og ta tak i hårstrå fra hver side av delen din (som om du syr en søm sammen). Sømmene og pinnene skjuler røtter!FOR Å OVERLEME GRAYS ALLE SAMMEN:Ikke klar for å skille deg av med din mindre enn naturlige fargetone, men vil ikke fortsette å farge håret? Darkenyl (en potent blanding av planteantioksidanter og aminosyrer) kan hjelpe. Påført topisk har forbindelsen vist seg å reaktivere cellene som er ansvarlige for pigmentproduksjon i hårsekkene, gjenopprette fargen og hindre nye gråtoner i å vokse. En studie fant at produksjonen av grått hår ble redusert med 56 prosent på fire måneder. For best resultat, påfør en mengde i størrelsesorden på en tørr, ren hodebunn før sengetid. Finn den i: The Inkey List Amino Acid Anti-Gray hodebunnsbehandling ( Kjøp på TheInkeyList.com, $15 )

Hvis du vil blande eksisterende gråtoner...

Olivia Colman

Olivia ColmanGetty bilder

Du vokser de grå inn, og nå er de merkbare. Colorist Mike Petrizzi av Chris Chase salong i New York City deler sine triks for en sømløs overgang mellom fargetoner

    FOR Å SLÅ STRAYS:Å tilføre hår med en kombinasjon av highlights og lowlights gir et kaleidoskop av farger som subtilt smelter sammen grått med resten av håret - uansett hvilken farge du hadde før. Å gjøre: Mal 1-tommers hårseksjoner med en permanent farge to nyanser mørkere enn fargen du vokser ut. La behandle i 30 minutter, vask deretter og føn. Deretter bruker du et fremhevingssett som løfter håret to til tre nyanser lysere og maler på forskjellige ½ deler av håret hele veien. Pakk med folie og la behandle i 45 minutter; skylle.FOR Å NIKKE EN HARSH LINE:Når grått vokser inn, ender vi opp med en irriterende horisontal avgrensningslinje (der grått møter farge). Å lage en rotskygge med demi-permanent hårfarge kan hjelpe. Den flekker fargebestandige grå med en vask av farge som gradvis falmer inn i resten av håret for en mykere utvekstperiode, sier Petrizzi. Å gjøre: Påfør et fargestoff en til to nyanser mørkere enn den nåværende fargen på røttene, og bruk deretter en ren tannbørste for å bringe den ned til (og blande seg med) avgrensningslinjen. Dekk til med en dusjhette og la sitte i 30 minutter; skylle.

Hvis du allerede er grå...

Emmylou Harris

Emmylou HarrisGetty bilder

Du vil kanskje legge merke til at de nå pigmentfrie trådene dine er grove, tørre og utsatt for gulning. Her er enkle måter å myke opp håret, gjenopprette glansen og hjelpe sølvene til å skinne klart!

    FOR Å FORVISE MESSING:Grå farger har en tendens til å oksidere raskt, noe som får håret til å få et gult eller oransje skjær. Nøytraliser den med ensjampo laget spesielt for grått hår, sammen med en lilla-tonet balsam som Pantene Silver Expressions Purple Conditioner ( Kjøp på Amazon, $11 ). De fiolette pigmentene opphever øyeblikkelig messingfargede, misfargede toner. Enda bedre? Balsamens vitamin E (den fukter håret) og biotin (det styrker håret for å hindre brudd) behandle de grove grå hårstråene samtidig, så de blir myke, sunne, fyldige og skinnende. Bruk en gang i uken i stedet for vanlig balsam (overforbruk kan etterlate håret med en lilla gips).FOR Å LYSKE FARGE:Siden hvite nyanser mangler pigment, fanger de lett opp farger i miljøet som får dem til å se matte og skitne ut. Petrizzis løsning? Mett tørt hår med en klar topplakk som AGE Vakker Ultra Bond Hyper Lift Creme Color+Clear ( Kjøp på SallyBeauty.com, $7,49 ), kontroller håret hvert 10. minutt til ønsket nyanse er nådd. De ammonium hydroksid fungerer som et blekemiddel, uten hårskadelige effekter, for å lysne og bleke snusket hår. I tillegg forsegler silkeaminosyrer i formelen hårets kutikula, og reflekterer mer lys på lokker for å øke glansen.

Denne historien dukket opprinnelig opp i vårt trykte magasin.