Å, hva skal en forelder gjøre? Dintenåringsparer pengene sine og kjøper sin egen mobiltelefon - og nå vil han ha full kontroll over bruken.

Det kommer an på hva du mener med ordet kontroll. Har foreldrene myndighet til å inndra den (for eksempel som straff)? Jeg vil si ja. Har de kontroll over hva tenåringen gjør på den? Jeg vil si til en viss grad. Det er imidlertid det grå området starter, siden forskjellige familier vil ha forskjellige regler angående enhetsbruk (noen mildere, noen mer strenge).

Jeg tror dette handler mye mindre om hvem som kjøpte telefonen og mer om barnets autonomi kontra forelderens autoritet. Det er ikke alltid lett å finne den ideelle balansen, men vi jobber alle med det hver dag. Len deg for langt mot barnet ditt, og de kan bli avhengige av telefonen sin,miste nødvendig søvn, gi avkall på ekte samtale og familietid i motsetning til netthobbyer, og så videre. Len deg for langt mot foreldrenes autoritet, og barnet ditt kan føle seg frustrert, mikrostyrt, prøve å skjule hva de gjør og gå bak ryggen din (ikke nødvendigvis fordi de gjør noe dårlig, men fordi de vil ha litt privatliv). Du vil vanligvis høre ting i retning av: Mamma, jeg er ikke et barn lenger, slutt å behandle meg som en! Bare la meg være i fred! stikkord smell og stoler du ikke på meg?Ja, ingen av disse høres ideelle ut, gjør de?

Oppdra en tenåring i den digitale tidsalderen

Som forelder, når du gir barnet ditt en telefon, gir du dem (til en viss grad) digital frihet. De kan velge hvilke sosiale medier de skal bruke, hvilke spill de skal spille, hvilke ting de skal søke på Google osv. Problemet (og faren) er selvfølgelig at det er så mye informasjon der ute, og så mange skjulte digitale smug der svindlere, hackere og rovdyr på nettet lurer. 79 prosent av ungdommens uønskede eksponering for pornografi skjer i hjemmet, og 15 prosent av barn mellom 10 og 17 år har hatt minst én person i kontakt med dem med seksuelle hensikter.

MÅ SE:Mor fanger tenåringer som tar selfies i T.J.Maxx, oppsummerer feilfritt hvordan vi alle har det

Tenåringer tror ofte at de vet nok om verden til å beskytte seg selv (det gjorde jeg sikkert da jeg var 16), men det er skremmende hvor lett de kan falle i feller satt av rovdyr på nettet. Barn: Hvis foreldrene dine setter telefonregler med deg, er det for å beskytte deg, ikke bare mot rovdyr på nettet og upassende innhold, men også fra å bli for oppslukt av den digitale verdenen til at du ikke kan fjerne øynene fra skjermen. Du er også under deres myndighet, så til tross for at du kanskje ikke er enig i alt de gjør, bør du respektere deres regler og foreldremyndighet. (Selvfølgelig er dette alltid avhengig av situasjonen, men for det meste stemmer det.)

MÅ SE:Her er hvorfor du virkelig trenger å ha spritpraten innen 10 år

Da vi først bestemte oss for å gi vår eldste en telefon, bestemte vi oss opprinnelig for en rimelig tekst- og samtalefokusert mobiltelefon. Han kom imidlertid med et rettferdig argument for en smarttelefon, og vi gikk med på det under forutsetning av at han ville betale det som var mer enn det vi opprinnelig gikk med på (det var en forskjell på litt mindre enn $200). To år senere ba han om en større dataplan, og fortalte oss at han ville betale for det med deltidsjobben. (Selvfølgelig ble vi enige. Vi minnet ham imidlertid på å regulere hvor mye tid han brukte på telefonen.)

Etablering av tillit

I hovedsak betalte sønnen min (i det minste delvis) for mobiltelefonen sin; men vi (min mann og jeg) beholdt myndigheten til å administrere telefonbruken hans. Dette betydde ingen telefoner ved middagsbordet, ingen å være oppe etter klokken 12 på telefonen hans (selv om vi ble mye mildere med dette i årene etter), og den siste betingelsen at hvis det noen gang var noe problem, kommuniserte han det med oss direkte.

Min mann og jeg ba aldri om å se telefonen hans fordi vi aldri følte behov for det. Men sønnen min visste at hvis vi hadde legitime mistanker om nettaktiviteten hans (for eksempel hvis han virket synlig deprimert eller tydelig skjulte noe) at vi hadde myndighet til å be om å få se telefonen hans/sosiale medier/osv. Og vi lovet å alltid be ham om tilgang og aldri, aldri snoke. Hemmelig snoking er skadelig for ethvert forhold, og det vil absolutt ødelegge tilliten du har til barnet ditt. Hvordan kan du fortelle barnet ditt om ikke å gå bak ryggen din hvis du går bak deres? Så, har foreldrene hennes kontroll over det? Ja, til en viss grad. De er foreldrene, og inntil barnet forlater omsorgen, vil de ha en slags autoritet over hva barnet gjør på telefonen.

Denne historien er skrevet av Emily Thompson , en cybersikkerhetskonsulent hos KidGuard-tjenester . Den dukket opprinnelig opp på Medium.com .

Mer fra Kvinneverden

Jeg er en slem mamma, og det burde du også være

Jeg tok mannen min i å jukse, spille og lyve – og dette er hvordan vi gjorde det ut av de mørke dagene

Unngå å si dette ordet hvis du ønsker å gjøre ekteskapet ditt sterkere