Har du små hvite nupper i ansiktet som ligner på hverandre, men som ikke føles som kviser? Kanskje under øynene dine? Du har kanskje gått så langt som å prøve å få en - det kommer ikke til å skje. De små lurene er forvirrende, du kan til og med være litt bekymret. Men her er de gode nyhetene: Du trenger ikke bli skremt av disse uopprettelige støtene - og de vil forsvinne.

Disse bittesmå hvite ujevnhetene som kan vises på tvers av nesen, haken eller kinnene kalles milia. Ifølge Mayo Clinic , kan de av og til også dukke opp i andre områder av kroppen, for eksempel lemmer, tannkjøtt og til og med munnhulen. Mens milia oftest finnes hos nyfødte babyer, kan de skje med stort sett alle i alle aldre. Du kan bli irritert av dem, men leger sier at milia ikke er noe å bekymre seg for. De er helt godartede og ufarlige, selv i voksen alder.

De er ganske enkelt forårsaket av at døde hudceller, keratin eller protein blir fanget under huden. Ifølge Cleveland Clinic , Milia krever ingen behandling, og de forsvinner vanligvis av seg selv. Noen ganger tar de måneder å forsvinne, og andre ganger forsvinner de i løpet av noen uker.Selv om det ikke er noen kjent måte å forhindre milia på, rapporterer Medline Plus , hvis de plager deg estetisk eller hvis de blir irritert av grove klær eller laken, har du muligheten til å få dem fjernet av en hudlege i en veldig enkel, rask prosedyre. Hvis du ikke vil ta en tur til legen, er det noen få hjemmemedisiner du kan prøve. Healthline foreslår å forsiktig eksfoliere det berørte området med en varm vaskeklut, dampe ansiktet ditt ved å tilbringe tid på et lukket bad med dusjen rennende, sprute litt rosevann ( Kjøp på Amazon, $5,25 ) på huden din, eller prøv en Manuka honningmaske ( Kjøp på Amazon, $9,05 ).

Selvfølgelig er det viktig å huske på at fjerning av milia ikke er nødvendig for å forbedre helsen din, men du bør gjøre det som gjør deg mest glad, komfortabel og selvsikker.

Vi skriver om produkter vi tror leserne våre vil like. Kjøper du dem får vi en liten del av inntektene fra leverandøren.