Myke, puteaktige smultringer er en av mine favorittdesserter gjennom tidene. Jeg har laget min store andel av gjærsmultringer fra bunnen av, og hver batch har blitt deilig. Jeg har imidlertid ikke alltid noen timer til overs for å lage deigen og la den hvile – og å prøve å steke dem uten at oljen spruter overalt er en oppgave i seg selv. Heldigvis fant jeg et smart tips som gjorde at jeg kunne forvandle en ball med pizzadeig til deilige hjemmelagde smultringer med min pålitelige frityrkoker!

Airfryers kan lage alt til deilig perfeksjon fra hjemmelaget potetgull til møre og flassende laksefileter . Nylig lærte jeg at dette hendige apparatet også var flott for å lage denne klassiske desserten. Matblogger, Petranka Atanasova , delt med Insider at hun velger å luftsteke smultringene sine fordi de blir like sprø som de som er frityrstekte, men de har mindre fett og mindre rotete å lage fordi du ikke koker dem i en gryte med olje. Hun legger til at bakte smultringer kan ta opptil 20 minutter å tilberede, mens det i airfryeren kan ta så lite som tre til fire minutter.

Som en som alltid er på utkikk etter en rask og litt sunn dessert, bestemte jeg meg for å teste denne med en 16 unse ball med butikkkjøpt pizzadeig - et raskere alternativ enn å lage den fra bunnen av, som kan ta to timer eller mer. Siden deigen var frossen da jeg kjøpte den passet jeg på å la den tine i kjøleskapet over natten. Da det var på tide å lage smultringene, fulgte jeg Atanasovas ledelse.Først la jeg deigen på et lett melet underlag før jeg porsjonerte den fra til to spiseskjeer. Jeg rullet kulene til de var ferdige, og la dem deretter på en bakeplate med bakepapir. Dette ga ca 17 smultringhull, det var greit for meg å slippe å kjevle ut deigen og bruke noen konditorkuttere.

Atanasova sier imidlertid at du kan kjevle ut deigen til den er én tomme tykk og bruke en smultringkutter eller to kjekskuttere i forskjellige størrelser for den karakteristiske smultringformen. En murkrukke og en mindre rund kakeutstikker kan også fungere. (Psst: Form rester av deig til små runde smultringhull så det ikke går til spille!)

Deretter penslet jeg smultringene med tre spiseskjeer smeltet smør for å få en gyllenbrun farge. Dekket smultringene med plastfolie, jeg lot dem hvile i 30 minutter. Dette gjorde at deigen kunne komme opp i romtemperatur og heve litt.

Donuts før du går inn i airfryeren

Alexandria Brooks

Jeg forvarmet luftfrityreren min til 350 grader Fahrenheit, og sprayet deretter litt vegetabilsk oljespray på stativet slik at smultringene ikke festet seg. Dette trinnet vil også gjelde hvis airfryeren din har en kurv.

Jeg løftet deigbollene forsiktig fra bakepapiret og plasserte dem på rist med 1/2 tomme mellomrom mellom hver. Deretter kokte jeg dem i luftfrityren til de ble jevnt sprø og brune på utsiden. Dette tok 10 minutter i min airfryer. Du kan se at de er ferdige ved å stikke en tannpirker inn i midten og den kommer ren ut, forklarer Atanasova.

Når smultringene var ferdig kokt, lot jeg dem avkjøles i et minutt mens jeg kombinerte 1/2 kopp perlesukker og to spiseskjeer med malt kanel i en bolle. Etter at smultringene var slengt i kanelsukkeret var de klare til servering og nytelse!

Donuts med kanelsukker

Alexandria Brooks

Da jeg tok en bit av en av smultringene, la jeg merke til at den var veldig skarp på utsiden og super luftig på innsiden (drømmeteksturkomboen). De hadde også et snev av smøraktighet fra da de ble penslet med smeltet smør før de hevet. Dette kompletterte virkelig den søte, men varme smaken av kanelsukkeret. Disse smultringene kan vare i opptil to dager lagret i en lufttett beholder og var like deilige dagen etter.

Totalt sett ble jeg imponert over denne luftfrityrespissen, spesielt siden jeg vanligvis ikke bruker den til å lage søte godbiter. Imidlertid vil denne oppskriften bli min favoritt for en enkel og rask dessert som konkurrerer med enhver smultring!