Når det gjelder å sikre at produktene du kjøper holder seg ferskere lenger, er det ingen tvil om viktigheten av et kvalitetskjøleskap på kjøkkenet. For å hjelpe deg med å få mest mulig ut av kjøleskapet ditt deler vi 5 viktige tips om hvordan du organiserer et kjøleskap.

Et hardtarbeidende kjøleskap er en viktig del av ethvert hjem, uansett hvor stort eller lite det er. Fra kompakte kjøleskap til større franske dører, kan et kvalitetskjøleskap ha stor innvirkning på å bevare maten din, samtidig som det hjelper deg med å minimere avfall i hjemmet.

Mens vi alle vet at frukt og grønnsaker hører hjemme i det skarpere, har mange nyere modeller av kjøleskap på markedet lagt til flere og flere rom, noe som gjør det enklere å organisere kjøleskapet enn noen gang før.For å gjøre det enklere spurte vi Colin Jones, kategorieksperten på Hvitevarer på nett for å dele sine beste tips for hvordan du organiserer et kjøleskap.

Skål

Som en generell regel, jo lavere hyllen er, desto kjøligere er det inne i kjøleskapet, noe som betyr at de varmeste delene er hyllene i kjøleskapsdøren, samt de øvre hyllene. De nederste hyllene bør reserveres for mer sensitive produkter som kjøtt og fisk, mens de øvre hyllene er ideelle for tilberedt mat og matrester.

De midterste hyllene i kjøleskapet er ideelle for oppbevaring av meieriprodukter, mens selve kjøleskapsdøren er best for juice, krydder og snacks. Den beste måten å bevare alt innholdet i kjøleskapet på lenger er å minimere hyppigheten av å åpne døren.

Så hvis du lurer på hva som er i kjøleskapet for femte gang på en time, LGs InstaView kjøleskap lar deg trykke på glassdøren innenfor en dør for å kikke inn.

Samsungs FamilyHub , på den annen side, har innebygde kameraer som lar deg overvåke kjøleskapets interiør med et øyeblikks varsel, og noen modeller har også en dedikert Entertainer's Drawer som du kan justere ved å trykke på en knapp.

Vær oppmerksom på Crisper-skuffen din

Den skarpere skuffen i kjøleskapet er ofte en av de raskeste seksjonene å fylle med ferske råvarer, og med god grunn. Bunnen av kjøleskapet pleier å være den kuleste, noe som betyr at maten kan bevares lenger.

For å få mest mulig ut av det skarpere, bør du imidlertid være nøye med fuktighetskontrolleren, ellers kan du gjøre produktene mer skade enn nytte.
Crisper deler bør brukes til frukt og grønnsaker. Bruk fuktighetskontrolleren til å justere fuktighetsnivået, i henhold til hvilke frukter og grønnsaker som er inni, da du vil at de skal vare lenger og holde seg ferskere, forklarer Colin. Avhengig av hvilke produkter du lagrer , vil du endre fuktigheten tilsvarende.

Hvis du for eksempel har mange bladrike gjenstander, vil du lukke ventilen for å gjøre den fuktigere inne slik at den varer lenger, legger han til. Se produkthåndboken hvis du ikke er sikker på hvilke nivåer du skal ha fuktighetskontrolleren på, da den vil gi deg noen gode eksempler på frukt og grønnsaker.

Tenk innenfor og utenfor boksen

Vi har alle sett utallige bilder av vakkert organiserte spiskammers med perfekt merkede krukker, men visste du at noen av disse organisatoriske tipsene og triksene enkelt kan overføres til kjøleskapet?

For å redusere avfall og sikre at du er klar over alle gjenstander inne i kjøleskapet ditt, bruk en hylle eller et stativsystem, slik at du kan se gjenstander bak i kjøleskapet, råder Colin.
Lagdelte hyller fra IKEA er rimelige tillegg som umiddelbart kan doble mengden oppbevaring på en hylle. Ikke vær redd for å leke med hyllehøyder for å maksimere plassen din.

Noen nyere modeller av kjøleskap som Samsungs Family Hub og LGs InstaView franske dørkjøleskap gjør organiseringen enkel ved å komme med en rekke ekstra beholdere som ordner alt for deg.

Stables forsiktig

For de av oss som jobber med enkle hyller, er det ikke noe viktigere enn å sørge for at du oppbevarer maten i forsiktige, lufttette beholdere, siden forsegling av maten vil bidra til åbevare den lenger. Hvis du har flere beholdere, bør du være oppmerksom på hvordan du stabler dem på hyllene dine. Tross alt kan det lett skje ulykker når tyngre gjenstander plasseres høyere, som alle med barn vil vite.

Når du stabler gjenstander i fryseren, sørg for at de tyngre gjenstandene er plassert i oppbevaringsboksene som normalt er plassert nederst i fryserommet, ikke i hyllene som tar opp plass, sier Colin.

Frisk og ren

Å holde kjøleskapet friskt og rent er en av de beste måtene å sikre at maten holder seg i toppform lenger. Tross alt kan mugg og bakterier fortsatt bygge seg opp i forsømte kjøleskap som raskt kan påvirke ferskvarer i kjøleskapet ditt.

Heldigvis er det enklere å holde kjøleskapet rent enn du tror! Enten du bruker et miljøvennlig rengjøringsprodukt eller en naturlig rengjøringsløsning, vil en regelmessig nedtørking av interiøret i kjøleskapet ditt gå langt.

Rengjør kjøleskapet regelmessig og bli kvitt vond lukt, ved å blande noen dråper av vaniljeekstrakt med vann i en sprayflaske og bruk det til å rense ut innsiden av kjøleskapet ditt, foreslår Colin. Alternativt kan du bløtlegge en bomullsdott i vaniljeekstrakt og la den stå inne i kjøleskapet, for å holde kjøleskapet godt med lukten.

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp på vår søsterside, Hjem til kjærlighet .